To se lahko zgodi le v razpadajočem zdravstvu pod vlado Marjana Šarca! Resnična zgodba, ki jo pripoveduje sin o svoji mami!

Foto: G.J. (fb)
Kaj takega, kar se je zgodilo z mamo Grege Javornika, se lahko zgodi le v Sloveniji pod nesposobno vlado, ki jo vodi nesposoben mandatar Marjan Šarec s svojo nesposobno ekipo. Se bo resnična zgodba končno dotaknila tistih, ki so dolžni “odreagirati”?
Foto: G.J (fb)

Ok, zdravstvo, vsi vemo da ni cvetoče. Vsi vemo, da so težave. Vse to razumem. Predno nadaljujem, delite, povejte naprej …je na svojem fb profilu zapisal Grega Javornik

“Ok, zgodba je enostavno takšna. Mami je bila sprejeta v bolnico, kjer bi ji morali operirati srčne zaklopke. 24 ur pred operacijo so ugotovili, da ima na smrt zamašene žile, tako je v bolnici čakala na operacijo. Po treh tednih konstantnih prestavljanj je le prišla na vrsto. Po operaciji, ki je trajala pol dneva so me obvestili, da je operacija minila brez zapletov in izgube! Torej, tri bypasse, zaklopka, odstranili pa so ji še strdek. Ok.

Mama potuje na intenzivno

“Mama potuje na intenzivno. Po dveh dneh le pridem na obisk, kjer ugotovim, da mami ne dela desna stran telesa. Ko pristopim do sestre mi ta odvrne, da je mami prišla v bolnico že napol hroma… NE, MAMI NI PRIŠLA TAKA V BOLNICO!!! Navsezadnje vam je z desno roko podpisala, da se strinja s pogoji operacije itd. Z DESNO ROKO! Seveda po “uzbuni” so se zbrali, naredili CT glave in ugotovili, da jo je po operaciji možganska kap. 2 dni, 2 dni se nihče ni oziral na to, ker oni so bili po svoje prepričani, da je bila taka že prej. Ok, po tem smo začeli s celjenjem operacijskih ran, poleg pa še z zbujanjem glave. Noga je pričela delovati, roka NE. In sedaj …”

Mami zapušča bolnico, napotena je v Šmarješke toplice

“SEDAJ SE VPRAŠAM NASLEDNJE … Mami zapušča bolnico in gre v ŠMARJEŠKE TOPLICE, kjer delajo na terapijah po srčni operaciji. Ko sem vprašal, zakaj srce, če je v bolnici vse ok in deluje kot mora, je ne pošljejo v Laško (SOČA je prepolna) je bil odgovor: “Komisija za zdravstveno zavarovanje je tako odločila”!
“Češ, v bolnico je prišla zaradi srca in ne glave! JA, RES JE PRIŠLA ZARADI SRCA, a če potegnem črto, je bila narejena poškodba glave naknadno. Torej ZDAJ TAKOJ POTREBUJEMO REHABILITACIJO GLAVE in ne srca. ŽAL NE. ONI SO TAKO ODLOČILI. Torej če želimo, da se zdravi še glava mora k osebnemu zdravniku, da ji izda napotnico. S to napotnico bo šla čez pol leta na polikliniko, kjer bodo ugotovili poškodbo. Šele takrat bodo reagirali…”
“TAKO JE GOSPOD. RESNO, ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE, KOMISIJA. KDO SO TI LJUDJE, KDO PIŠE TE ZAKONE, KDO SMO MI?? AJA MI SMO SAMO ŠTEVILKE.
PI**** ŠE MOJA PSA IMATA KONKRETNO IN POŠTENO ZDRAVLJENJE, PA ZA NJIJU NE PLAČUJEM NOBENIH DODATNIH ZAVAROVANJ …”

“RESSSSSS PREMIJER Marjan Šarec, KDAJ POVEJTE, KDAJ BOSTE TAKIM FORAM KJER LJUDJE UMIRAJO NA OBROKE REKLI KONEC! ČIGAVA BESEDA JE DANES VEČ VREDNA, DOKTORJEVA, KI TO POČNE VSO ŽIVLJENJE IN VE KAJ POČNE al od ENEGA TAM NOTRI KI JE KOMISIJA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE?!”

“ZAKAJ TO PIŠEM? KER VEM, DA IMA VSAKDO OD VAS NEKOGA, KI JE TO DAL SKOZI, TO DOŽIVEL … NI FER, SPLOH NE DO LJUDI, KI SO VSO ŽIVLJENJE GARALI, DA SO LAHKO PLAČALI ZAVAROVANJE, DA SE JIH POŠTENO ZDRAVI, KO TO POTREBUJEJO”.
“Hvala za vsako delitev, naj preberejo vsi … In ja, ni čudno, da ljudje prodajajo premoženja in letijo v tujino na zdravljenje. Zamaške bi moral zbirat za GASILCE in opremo, ne pa OTROKE in njihova zdravljenja”.

AAAAAAAAAA U P******** MA*****, je še zaključil Grega Javornik opravičeno jezen, da se v Sloveniji kaj takega sploh lahko zgodi!

Uredništvo