To so novi ukrepi zoper Covid-19, ki jih razkriva Janša

Predsednik vlade Janez Janša je pred kratkim predstavil nekatere sveže ukrepe, ki so nujni za zajezitev Covid-19 v naši državi

“Smo sredi drugega “Covid” vala. Ukrepi, ki jih sprejemamo v tem času in ki jih bomo v prihodnje, so namenjeni zajezitvi tega vala kot preprečitvi še hujših posledic v času hladnega obdobja,” tako Janez Janša na današnji novinarski konferenci.

[NOVINARSKA KONFERENCA PREDSEDNIKA VLADE] ‼️
Predsednik vlade Janez Janša (fb)
“Načrt za drugi val #koronavirus vsebuje konkretne ukrepe, ključno izhodišče pa je zasledovanje cilja, da z najmilejšimi ukrepi dosežemo največji učinek. Ključni kazalnik “število postelj” predstavlja število postelj, število zdravniških ekip (zdravnikov, medicinskih sester), količino zaščitne opreme in organizacijo prostorov v bolnišnicah.”

Kot je povedal Janša, je Slovenija sredi sprejemanja drugega paketa “corona” ukrepov na t.i oranžnem seznamu, sprejemanje slednjih pa bo odvisno predvsem od razmer v zdravstvu. Ta se bo začel izvajati kmalu.

Drugi “korona” ukrepi v izvajanje kmalu

Žal je izpostavil, se že bližamo tretjemu paketu ukrepov, ki vključuje tudi zaprtje posameznih občin oziroma regij, gostinskih lokalov, fitnesov in športnih objektov.

Spomnimo, da ukrepi pod t.i. oranžnem seznamu pomenijo, da Slovenija beleži incidenca nad 80, več kot 100 hospitaliziranih in več kot 20 bolnikov na intenzivni negi. Ti ukrepi vključujejo strežbo v lokalih samo za sedeče goste za mizami, obvezno razkuževanje miz v lokalih, zbiranje do deset ljudi na javnih mestih in v zasebnih prostorih (izjema so verski obredi, poroke, kulturne in športne prireditve), prireditve brez pogostitev, obvezno uporabo razkužil za roke v skupnih prostorih poslovnih in večstanovanjskih stavb, omejitev števila obiskovalcev v javnih zaprtih prostorih (pošte, banke, trgovine, uradi …) ter prepoved obiskov v domovih za ostarele in bolnišnicah v posameznih občinah oziroma regijah.

Uredništvo