Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali 3 prometne nesreče, dve kaznivi dejanji, tri povoženja divjadi, zaseg vozila in sedem tujcev pri nedovoljenem prehodu državne meje.

V dveh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči v Ljutomeru pa je kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel in se lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino lesa iz gozda in vlom v stanovanjsko hišo na območju Dolgovaških Goric.

V Gornji Radgoni je voznik skuterja vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Ob 3.15 so policisti v naselju Gaberje izsledili in prijeli sedem tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo odpeljani v azilni dom.

V času med 16. in 22. oktobrom poteka nacionalna akcija za večjo varnost pešcev. Predvsem ob jutranjih in večernih urah ter ob pojavu megle so ti slabše vidni. Voznikom zato policisti svetujejo dodatno pozornost v bližini zaznamovanih prehodov za pešce in površin za pešce, pešcem pa uporabo odsevnih teles, previdnost pri prečkanju vozišč in uporabo pravilne strani hoje.

Danes bodo meritve hitrosti z radarjem pogostejše na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.