Tomaž Vesel, če ste človek z visoko integriteto, morate kot predsednik Računskega sodišča takoj odstopiti?

Foto: Zajem zaslona

Bo predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel dojel, da je nastopil trenutek, da se mora posloviti od svoje funkcije? Vse bo odvisno od tega, koliko zares zrela je naša demokracija in koliko neodvisnega poročanja še zmorejo “neodvisni” mediji!

Opis slike ni na voljo.

Spomnimo, da je v času, ko je sam Vesel nastopil kot del poslanstva za rušenje vlade, naplavilo resnico o bajnem zaslužku samega Vesela, ki samo v enem letu s popoldanskim s.p. zasluži kar dobrih 200.000 EUR in to od Fife. Ko je dobil vprašanje novinarjev ali je o vsem seznanil KPK, pa se je globoko zlagal o dokumentu, ki naj bi ga od KPK pridobil, da ta ne vidi konfliktov interesa. Sedaj dokumenta ni in jasno je, da se je Vesel zlagal, priklic spomina bivšega predsednika KPK Borisa Štefaneca: “Po besedah Štefanca naj bi na njegovo pobudo pripravili pisno stališče, medtem ko KPK v tem primeru ni pristojna za dovoljenja, a očitno je pisno stališče izginilo”, pa pove o branjenju “pajdašev” vse!

Toda, sedaj so znane že prakse iz sodišč EU, kjer ta tudi demantira Veselove izjave, da je Fifa neprofitna organizacija. Torej g. Vesel, nastopil je čas za vaš odnos do integritete – govori to, kar misli, in dela to, kar govori, skladno z moralnimi normami in veljavnim pravom.

Zdržimo še nekaj časa v tej politični norosti in še slepi bodo spregledali. Neumni žal nikoli, pa twitt g. Fužirja pove vse

 

Uredništvo