Kljub dobri vsebini in lepemu vremenu nekoliko slabši obisk

Minulo soboto je v organizaciji MIKK Murska Sobota in Mestne občine Murska Sobota v Mestnem parku Murska Sobota potekal tradicionalni družinski piknik.

V pestrem dnevnem programu so se odvijale kreativne delavnice za otroke in mladino, predstave za otroke, animacijski program, predstavitev različnih organizacij in pa zabavni program.

(foto: M.Z.)

Za uvod so se ob deseti uri na glavnem odru predstavile prekmurske mažoretke iz Bakovec,  sledil je nastop Waldorfske šole, Vrtca Murska Sobota in Glasbene šole Murska Sobota. 

(foto: M.Z.)
Gledališče Ane Monro se je predstavilo z interaktivno ekološko predstavo ZADNJI ULOV, sledila pa sta še nastopa MIKK-ove bobnarske delavnice pod vodstvom Mirana Celeca in gledališka predstava SNEGULJČICA, ki so jo poleg glasbenih nastopov uprizorili učenci OŠ Bakovci.
(foto: M.Z.)
Z glasbenim nastopom so dogajanje popestrili še dijaki Gimnazije Murska Sobota ter učenci vseh treh soboških osnovnih šol.
(foto: M.Z.)
Obiskovalci so si lahko ogledali tudi ulično cirkuško predstavo o prijateljstvu in igrivosti ter se oglasili na stojnicah, na katerih so različne nevladne organizacije iz soboške občine predstavljale svojo dejavnost.
(foto: M.Z.)
Ves čas je bilo poskrbljeno za pijačo in jedačo, otroci pa so se zabavali tudi na napihljivih igralih.
(foto: M.Z.)

Tako obiskovalci kot aktivni udeleženci v programu so opazili, da je bil obisk kljub dobri organizaciji, zanimivi vsebini in lepemu vremenu nekoliko pod pričakovanji. Je razlog za to neusklajenost med organizatorji (ob istem času je potekal tradicionalni pohod po mestu Murska Sobota v organizaciji mestnih četrti, v katoliški cerkvi pa je potekalo prvo obhajilo), ki so ob istem času izbrali isto ciljno populacijo, ali pa “pokovidna” evforija po druženju že nekoliko popušča?

M.Z.