Tradicionalni zaključek Rokoborskega društva Sobota!

Veselo, še posebej za najmlajše, je bilo včeraj popoldne, ko so se člani Rokoborskega društva Sobota družili v Vaškem domu Rakičan na že tradicionalnem zaključku. Božiček je spet presenetil, prišel je kar z volkom in darili, sponzor Zaključna gradbena dela, Cipot Boštjan s.p. pa je vse člane oblekel v majice z logotipom svojega podjetja in rokoborskega društva.

Gonilna sila društva, Stanislav Šernek, je letos še posebej presenetil. Če si je pred tremi leti prislužil zlato piščalko (najboljše svetovno sojenje na prvenstvu) je v letošnjem letu (točneje v mesecu novembru) pridobil mednarodno licenco UWW-ja kot učitelj prihajajočih rodov na sodniškem področju. Novo presenečenje pa je na njegov naslov prispelo v petek. Šernek je namreč postal inštruktor UWW-ja v sodniški komisiji. Slednjo sestavlja le 5 svetovnih imen in ponosni smo lahko, da je Stanislav Šernek iz Murske Sobote eden izmed njih.

Sicer pa Rokoborsko društvo Sobota trenutno šteje čez 60 članov in trenirajo v šestih skupinah. Njihov član, David Habat, je letos prejel srebrno priznanje na mesditeranskem prvenstvu, peti pa je bil na evropskem prvenstvu. Njegov doprinos slovenskemu rokoborskemu športu mu je prinesel štipendijo Mednarodnega olimpijskega komiteja Tokio 2020, slednjo pa že pridno “koristi” za študij v Ameriki.

Uredništvo