Sodelujejo udeleženci iz več držav

Pomurski policisti so bili danes malo po 3. uri s strani madžarskih varnostnih organov (MVO) obveščeni, da zasledujejo manjše kombinirano vozilo, slovenskih registrskih oznak, ki na zvočne in svetlobne znake ne zaustavlja in vozi v smeri RS – prehodnega mesta Genterovci. MVO so vozilo na podlagi sporazuma o čezmejnem zasledovanju zasledovali na slovensko ozemlje in ga v bližini naselja Radmožanci izgubili.

Na podlagi prejetega obvestila je OKC PU M. Sobota na relacijo poslal več policijskih patrulj, katere so zasledovano vozilo odkrile na poljski poti med naseljem Radmožanci in Kamovci. Vozilo je bilo prazno. Policijske patrulje so pričele z iskanjem pobeglega voznika in potnikov. Policisti PU M. Sobota so do 5.30 ure na območju Kamovci – Dobrovnik prijeli 22 tujcev (20 drž. Bangladeša, 1 drž. Pakistana in 1 drž. Gane). V dopoldanskem času
pa so bili prijeti še 3 državljani Pakistana, skupno torej 25 oseb.

Okrog 3.35 ure so policisti  Policijske postaje za izravnalne ukrepe izven naselja Kamovci zaustavili osebni avtomobil Mercedez Benz, litvanskih registrski oznak, katerega je vozil državljan Litve skupaj s sopotnico državljanko Litve. Zaradi suma, da sta navedena državljana Litve sodelovala pri izvršitvi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. člena KZ-1, je bila obema na podlagi drugega odstavka 157. člena ZKP odvzeta prostost.

O izvršenem kaznivem dejanju in odvzemu prostosti sta bila obveščena državni tožilec in preiskovalni sodnik. Postopki s tujci še potekajo.

M.Z.