Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri povoženja divjadi, dve poškodbi vozila na parkirišču in dva hujša prometna prekrška.

Na področju kriminalitete smo evidentirali kaznivi dejanji grožnje v Lomanošah in Dolnji Bistrici, poškodovanje tuje stvari v Svetem Juriju ob Ščavnici, tatvino registrske tablice v Moravskih Toplicah ter vloma v poslovni objekt in kolesarnico v Murski Soboti.

Pri zagotavljanju prometne varnosti so imeli policisti v Doliču v postopku voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. V Hotizi pa so policisti zaustavili tujca in ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bo tekom dneva odpeljan v nadaljnji postopek na Okrajno sodišče v Ljutomer.

Razen tega tujca, policisti v prvi polovici trajanja poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, niso zaznali voznika, ki bi vozil pod močnim vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi.

Pogostejše meritve z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornji Petrovci.

M.Z.