TV SLO ima novega v.d. direktorja

Na položaj vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija je Programski svet RTV včeraj imenoval Valentina Areha. 

“To je človek, ki pozna ustroj televizije, je izkušen in se je s svojim dosedanjim delom dokazal kot velik profesionalec, ki je vselej zasledoval poklicna načela”, je komentiral novinar Pirkovič.

Menim, da je dr. Valentin Areh primeren in usposobljen kandidat za opravljanje nalog vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija, sploh v trenutnih razmerah, ko poteka intenzivni postopek priprave PPN in FN za leto 2021, in to v zaostrenih konkurenčnih in finančnih razmerah. Dr. Valentin Areh ima namreč bogate izkušnje na področju medijev in posebej še televizije. Zaposlen je na RTV Slovenija že več kot 10 let, pred tem pa je delal na več komercialnih televizijah”, pa je povedal generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough.

Spomnimo, da se je postopek glede imenovanja v.d. direktorja začel 20. avgusta, ko je s položaja direktorice Televizije Slovenija bila razrešena Natalija Gorščak.

Ali bo Areh tisti, ki bo uspel stabilizirati in odpraviti tako notranja trenja med zaposlenimi kot tudi finančno nestabilno RTV?

Uredništvo