Danes ponoči nas je preminil pomurski novinar Boris Cipot (1952-2022)

Po dolgotrajnih zdravstvenih težavah je ponoči umrl dolgoletni slovenski novinar z več kot štiridesetletnimi delovnimi izkušnjami.

Boris Cipot je bil v svoji bogati karieri novinar Večera, RTV Slovenije, Reporterja, Nova24tv, Vfokosu, v zadnjem obdobju pa odgovorni urednik portala Prava.si. V času, ko se je že soočal s posledicami težke bolezni, mu je sodelovanje z nečakom Lukom Peršo in ustvarjanje v mediju Prava.si vlivalo upanja in volje do življenja.

Boris Cipot (foto: FB)

Boris je bil znan kot predan novinar in velik domoljub. Širša slovenska javnost ga je spoznala med vojno za Slovenijo, ko se je oglašal iz Pomurja.

Imel je osebno izkušnjo vojne, saj je s snemalcem in tonskim tehnikom praktično 24 ur na dan poročal s terena. Tako je bil priča letalskim napadom na Mursko Soboto in dogajanju v Gornji Radgoni, ko je tankovska enota Jugoslovanske vojske pod poveljstvom Berislava Popova najprej uničila vse, kar ji je preprečevalo pot do mejnega prehoda, potem pa še odhod te enote iz Gornje Radgone.

Boris Cipot in Anže Logar (foto: sds.si)

Ta izkušnja je Borisa zaznamovala in ga oblikovala v velikega borca zoper vse, kar je dišalo po komunističnem režimu in rdeči zvezdi. To se je odražalo tudi v njegovih prispevkih v zadnjem obdobju njegovega plodnega dela.

M. Z.