Nekateri upokojenci bodo kmalu ostali brez “svojega” Karla Erjavca? Kdo mu piha za ovratnik?

Foto: desus.si

Dolgoletni predsednik stranke DeSUS, Karel Erjavec, je na “odstrelu”? Če sledimo nekaterim dogodkom v zadnjem času, vse kaže, da je za določeno mizo prišlo do ključnega dogovora: “Napočil je čas, da Karel Erjavec gre!”

Igor Šoltes, vnuk Edvarda Kardelja prevzema DeSUS?

Vse kaže, da bodo člani stranke DeSUS dobili novega (“starega”) vodjo. Igor Šoltes, vnuk Edvarda Kardelja, potencialno odločitev o prevzemu vodenja stranke zagotovo ni sprejel sam. Prvo, ki je za Šoltesa bila še kako racionalna (Erjavcu pa naložena), je bilo kandidiranje za ponovitev še enega mandata za EU poslanca na listi DeSUS. Druga, ki kaže prve obrise prevzema vodenja stranke DeSUS, je merjenje javnega mnenja o tem, ali bi si na “čelu” stranke želeli Igorja Šoltesa (z anketo seveda “lobirajo” za glasove Šoltesu). Tretja, ki pa je ključna, pa je iskanje odgovornosti Erjavca za prisluhe, v katere so ujeli Jerneja Sekolca (arbiter za Slovenijo) in Simono Drenik (visoko uradnico na slovenskem zunanjsem ministrstvu) v času arbitražnega postopka glede reševanja spora okrog meje Slovenija-Hrvaška! Epilog odgovornosti Erjavca je seveda znan, izbira časa preiskave pa nikakor ni presenečenje.

Spomnimo, da naj bi Sekolec iz svojega stanovanja na Dunaju sam insceniral telefonske pogovore, ki so bili ujeti v prisluškovalno afero. Po navedbah policije je nekdanji slovenski arbiter privolil v sodelovanje s policijo, nato pa se je stikom začel čedalje bolj izogibati. Takrat se je potrdila informacija (spletni portal Požareport), da naj bi se Sekolec iz Slovenije najprej umaknil v stanovanje na Dunaj, od tam pa je izginil “neznano kam”. Sekolec naj bi za svoje delo v Haagu na račun Slovenije zaslužil pol milijona evrov, denar pa naj bi dobil tudi od prejšnje hrvaške vlade pod vodstvom Zorana Milanovića. 

Damir Črnćec, današnji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade je takrat zapisal:”Jernej Sekolec, slovenski arbitražni sodnik je dobil pol milijona evrov od Slovenije, nas nato izdal Hrvaški, sedaj pa še izginil? V našem nacionalnem interesu je, da se lanska škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov popolnoma razčisti. Zastavlja se vprašanje, kdo je Sekolca izbral in ključno, ali je slovenska policija  za njim razpisala mednarodno tiralico? Vse te dvome in vprašanja bi pač najlažje ovrgel Sekolec sam s svojo izpovedjo na poligrafu. V klolikor je seveda nedolžen…”

Je torej napočil čas za “odstrel” Karla Erjavca in novo vodstvo na čelu stranke DeSUS?

Uredništvo