Upokojeni policist iz Murske Sobote zajel umik JLA iz Radgone (VIDEO)

Štefan Abraham, upokojeni policist PP Murska Sobota je na svojem fb profilu deli spomine vojne za Slovenijo. Tako je zajel zapuščanje mejnega prehoda JLA pod taktirko polkovnika Borislava Popova (https://www.facebook.com/stefan.abraham.798/videos/812106242998737)
Spomnimo, da je polkovnik Berislav Popov med 27. junijem in 3. julijem 1991 vodil 32. motorizirano brigado do Gornje Radgone. Ker je v oboroženem spopadu med SFRJ in Republiko Slovenijo deloval v nasprotju s pravili mednarodnega in vojnega prava, ker ni zaščitil civilnega prebivalstva in objektov, sta umrla dva civilista, povzročena je bila tudi velika materialna škoda. Med drugim so takrat pod njegovo taktirko izropali brezcarinsko prodajalno.
Sicer pa avtor Abraham med drugim opozarja tudi na to, da so tudi miličniki bili zraven, kar da se danes preslabo omenja.
“Bilo je na današnji dan pred 30 leti v Gornji Radgoni, ko je zloglasni polkovnik JLA POPOV zapustil območje mejnega prehoda. Miličniki posebne enote milice UNZ Murska Sobota smo na mejnem prehodu naleteli na pravo razdejanje, iz varnostnih razlogov smo območje mejnega prehoda temeljito pregledali, sledil je dvig SLO zastave in kontakt s tujimi varnostnimi organi!
Bili smo miličniki, katere se danes ne omenja – se sprašujem ZAKAJ !!”

 

Uredništvo