Ups! Tako bi pomagal delavcem migrantom Zmago Jelinčič Plemeniti (VIDEO)

Foto: fb

Zmago Jelinčič Plemeniti izjavi, da je sprožil postopek, ki bo rešil težave delavcev migrantov! Na kaj je mislil in za kaj vloga na upravno enoto?

“V letu 2018 je NSi vložila Zakon o dohodnini, ki rešuje problematiko čezmejnih delavcev. Takrat je zakon podprla še SDS in SNS.

Danes zbiramo podpise za isti zakon. Od teh treh strank je direktna podpora prišla do zdaj samo od ene…

Zmago Jelinčič Plemeniti”, tako je na svojem fb profilu zapisal Mario Fekonja, predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije.
Sicer pa se pravična rešitev za čezmejne delavce migrante išče v sklopu debirokratizacije Slovenije, ki jo vodi predsednik vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju Ivan Simič. Eno izmed rešitev, ki jo ta za delavce migrante vidi, je predlog zvišanja splošne dohodninske davčne osnove s 3.500 na 4.000 evrov. Na ta način bi nekoliko razbremenili delavce migrante.
Predlog zvišanja splošne dohodninske davčne osnove s 3.500 na 4.000 evrov je eden izmed ukrepov, ki bi nekoliko razbremenili delavce migrante, tako Simič, predsednik vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo Slovenije
Spomnimo, da je stranka SDS v letu 2016 predlagala spremembo veljavne konvencije o izogibanju dvojnemu obdavčevanju dohodka in premoženja z Avstrijo na način, da bi severni sosedi predlagala, da bi bili dohodki iz zaposlitve, ki jih prejemajo rezidenti Slovenije iz zaposlitve v Avstriji, oproščeni plačila davka v Sloveniji in s tem obdavčeni samo v Avstriji.
Uredništvo