Po vseh zdrsih in aferah išče pot do priljubljenosti

Na začetku redne februarske seje je predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič napovedala, da bo ob skorajšnji 31. obletnici izbrisanih (26. februar) spregovorila nekaj besed. Ker nagovora ni bilo na dnevnem redu, so poslanci SDS-a zapustili dvorano državnega zbora.

(foto: zajem zaslona)

Poslanec SDS Franc Breznik je za naš portal dejal, da je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič nagovor izsilila z namenom nabiranja političnih točk. “Po vseh njenih zdrsih in aferah išče pot do priljubljenosti pri volivka in volivcih tudi s pomočjo promocije državljanov bivših jugoslovanskih republik, ki so imeli možnost na zakonit način pridobiti slovensko državljanstvo, pa te možnosti niso izkoristili,” je dodal Breznik.

(foto: zajem zaslona)

Poslanci bodo nadaljevali z vprašanji predsedniku vlade in ministrom, ki se nanašajo na zviševanje davkov, dražjih vrtcev, težav upokojencev in reforme plačnega sistema v javnem sektorju.

Jutri bodo razpravljali in odločali o kandidatu za ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju, ki je že prestal zaslišanje na pristojnem matičnem odboru.

Do četrtka, ko se bo seja zaključila, bodo med drugim obravnavali tudi predlog novele zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero aktualna vlada vnovič uvaja obvezno izročanje in prevzemanje izdanega računa za dobavo blaga oziroma opravljeno storitev.

M.Z.