Poleg športnega udejstvovanja so dejavni tudi na družbenem področju

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče spada med najstarejša tovrstna društva v Pomurju. Uradna ustanovitev sega v leto 1974, ko so strelski navdušenci uradno registrirali svojo dejavnost. Društvo je poleg športnega udejstvovanja na regijskem, državnem in mednarodnem nivoju aktivno sodeluje tudi v družbenem življenju domačega lokalnega okolja. Ena izmed prireditev, ki jo poleg Rekreacijske strelske lige vsako leto organizirajo v okviru občinskega praznika Občine Turnišče, je strelsko tekmovanje Občan strelja.

Minulo nedeljo je na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Turnišče župan Borut Horvat članom društva podelil letošnja občinska priznanja za dosežke na športnem področju.

Primož Seršen je v zadnjih sezonah ob zračnem orožju pričel tekmovati tudi s samostrelom in malokalibrsko puško. Prav te discipline so bile zanj v minuli sezoni najbolj uspešne. Na državnem prvenstvu v Ormožu je s samostrelom na 10 metrov osvojil srebrno medaljo. V minuli sezoni je Strelskemu društvu Štefan Kovač Turnišče pomagal osvojiti kar tri naslove državnih prvakov.

Tadej Žalik je eden najuspešnejših članov Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, ki je v zadnjih dveh sezonah ponovno zmagal na državnih prvenstvih s samostrelom na 10 metrov. Skupno je tako s samostrelom osvojil že pet naslovov državnega prvaka in je vsa leta tudi član zmagovalne ekipe na državnih prvenstvih s samostrelom.

Ekipa starejših deklic s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče je v minuli sezoni uspešno tekmovala v državni mladinski ligi. Aprila letos je ekipa v sestavi Mira Magdič, Žana Rudaš, Klara Režonja in Žana Hozjan na državnem tekmovanju v Ormožu osvojila 2. mesto in naslov državnih podprvakinj. Na podlagi tega je Ekipi starejših deklic s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče župan podelil naziv športna ekipa leta 2023 v mladinski konkurenci.

Leon Režonja v letošnjem letu zaključuje z nastopanjem v mladinski konkurenci in je že del članske ekipe. Ob zračnem orožju se zadnja leta posveča tudi malokalibrski puški in samostrelu. Na državnem prvenstvu na 50 metrov na Pragerskem je že tekmoval v članski konkurenci, kjer je v trojnem položaju osvojil 3. mesto, na državnem prvenstvu v samostrelu, ki je potekalo v Ormožu pa je tekmoval v mladinski konkurenci in osvojil 2. mesto. Ob tem je s člansko ekipo kar trikrat stopil na zmagovalni oder letošnjih državnih prvenstev. Spomladi je z ekipo z zračno puško na državnem prvenstvu osvojil 2. mesto, na državnem prvenstvu na 50 m pa je kar dvakrat postal ekipni državni prvak, najprej leže in nato še v trojnem položaju. Na podlagi naštetih športnih dosežkov se Leonu Režonji podeli naziv športnik leta 2023 v mladinski konkurenci.

Tadej Žalik, Leon Režonja, Uroš Maučec in Robi Markoja

Članska ekipa s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče je na letošnjem državnem prvenstvu z zračnim orožjem v Ormožu osvojila 2. mesto. Ekipo so sestavljali Robi Markoja, Leon Režonja in Uroš Maučec. V septembru je ekipa v sestavi Robi Markoja, Leon Režonja in Primož Seršen osvojila dva naslova državnih prvakov, tako leže kot v trojnem položaju. Prav tako septembra je ekipa v sestavi Tadej Žalik, Primož Seršen in Uroš Maučec osvojila 1. mesto in naslov državnih prvakov tudi s samostrelom. Na podlagi naštetih športnih dosežkov je župan Članski ekipi s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče podeli naziv športna ekipa leta 2023.

Član društva je tudi vrhunski športnik Robi Markoja, ki je že vrsto let član državne reprezentance in dosega vrhunske uvrstitve na mednarodnem nivoju.

Robi Markoja
M.Z.