Ustavimo se in ugotovimo, da je življenje lepo!

Vir:Pixabay

Decemberski čas, predpraznično vzdušje, prijatelji, družina. Čas, ko bi lahko ugotovili, da je življenje resnično lepo, ne samo v mesecu decembru, ampak že od našega rojstva naprej. Samo ujeti je potrebno te majhne a dragocene spremljevalke vsakdana, ki naše življenje delajo posebno. Ko jim namenimo pozornost, nas spodbujajo k popolnemu doživljanju trenutkov, začutimo zadovoljstvo in notranji mir. Resnično zaživimo.

Te majhne a dragocene spremljevalke vsakdana!

Ni naključje, da so pozitivno naravnani ljudje srečni, zadovoljni, da vsako dnevno kar žarijo, da premikajo stvari naprej, se ne zaustavljajo…znajo uživati in se veseliti vseh majhnih pa vendar dragocenih spremljevalk vsakdana. Uživajo že ob svetlobi prižgane sveče, ob srkanju vroče in “polno” dišeče kave, koščku čokolade, potice. Spoštujejo resnično komunikacijo, znajo poslušati in si pri opravljanju nalog pomagajo. Ko se odločijo za sprostitev, uživajo, se umirijo, ugasnejo telefon, so hvaležni trenutku, ki jim je namenjen. In, ko prihajajo proti domu, vedo, da gredo v zavetje, tja, kjer se bodo lahko stisnili k drugemu, v zavetje miru in varnosti.

Za hojo po tej poti, kjer lahko resnično zaživimo imamo priložnost hoditi prav vsi, le odločiti se moramo. Ko bomo srečni že z majhnim, pa bomo prav gotovo lahko kritični opazovalci vsako dnevnih “packarij” sistema, ki zavira blaginjo razvoja družbe in pravične delitve dohodka za še srečnejšo življenje Slovenk in Slovencev.

Uredništvo