Ustavno sodišče dalo prednost vstopu virusa Covid-19 pred zdravjem lastnih državljanov

Foto: fb

Ustavno sodišče je v četrtek zamrznilo del določb režima prehajanja meja naše države zaradi omejevanja epidemije Gre za zamrznitev 11. člena odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo za preprečevaje širjenja covida-19.

Spomnimo, da je Vlada RS odlok potrdila 28. marca, velja pa do ponedeljka. Člen določa pogoje, pod katerimi lahko prebivalci Slovenije potujejo v države oziroma administrativne enote na rdečem seznamu, med katerimi so vse naše sosede ter območje nekdanje Jugoslavije. Po dokaj zapleteni dikciji člena naj bi bil prehod meje možen le za tiste, ki imajo negativen PCR test, ki so preboleli covid-19 ali so se zoper njega cepili in za ljudi v tranzitu. Potem pa so zraven izjeme, kot so dnevni migranti, diplomati.

Aleš Zalar (bivši minister in stric Katarine Kresal), Rok Ban in Matic Kocjančič so sprožili ustavno presojo, saj, da se po njihovem preveč omejuje svoboda gibanja. Svojo pritožbo so utemeljevali s težavami stikov partnerjev, poslovanja…Ustavno sodišče jim je sledilo in odločilo, kot smo zapisali.

Toda, za mnoge državljane Republike Slovenije je na prvem mestu njiobo zdravje, zato se je oglasil eden izmed bivših županov občine Tržič. Tako je “zaropotal”

“Aleš Zalar, lopovski minister LDS vlade je dosegel, da bo Katarina Kresal in druge levičarke in ljubiteljice bulmastifov, polne denarja zopet z letalom lahko letele v Milano po nakupih! To razumem, nimajo kam z nezasluženim denarjem..
Ampak , da je USTAVNO SODIŠČE DALO ŠVERCERJEM IZ BALKANA IN PRINAŠALCEM COVIDA V SLOVENIJO PREDNOST PRED ZDRAVJEM, no to meji na umejenost ustavnih sodnikov in izrazito ŠKODOŽELJNOST SLOVENSKEMU NARODU!!
Morda pa je to le uvod v odločitev NEUMNE USTAVNE OBSODBE in načrt mafije po sistemu: sodlovanje policije, tožičstva, sodstva in mafije je bogatenje vseh, ki letajo po nakupih v Milano z zasebnim letalom”
Uredništvo