Med jubilanti tudi 2 para, ki letos praznujeta biserno poroko

Včeraj so v Župniji Bakovci obhajali slovesnost ob jubilejih zakonskih parov. Zakonci, ki letos praznujejo obletnice poroke, so se v lepem številu zbrali v župnijski cerkvi in se med mašo Bogu in drug drugemu zahvalili za vsa minula leta zakonskega življenja.

(foto: Župnija Bakovci)

Med jubilanti so bili trije pari, ki so praznovali 50 let zakonskega življenja, 2 para sta praznovala 55 let in 2 para, ki sta praznovala kar 60 let zakonskega življenja.

(foto: Župnija Bakovci)

Slovesnost je vodil domači župnik dr. Franc Zorec, z branjem Božje besede ter posameznih uvodov pa so sodelovali tudi zakonci jubilanti, ki so ob koncu svete maše prejeli še manjše darilo.

(foto: Župnija Bakovci)

Župnik Zorec se je v nagovoru zakoncem slikovito zahvalil za njihovo misijonsko delo. S citati prekmurskega misijonarja Janeza Mujdrice, ki živi in dela v Zambiji, je zakonce jubilante orisal kot svetel zgled borcev za življenje. “Če bi v ospredje postavljali le negativne dogodke in težke situacije v medsebojnem odnosu, danes gotovo ne bi bili tukaj,” je dejal Zorec in poudaril pomembnost vsakodnevnega ozaveščanja o lepoti skupnega življenja.

Slovesnost je s petjem obogatil domači cerkveni pevski zbor, po sveti maši pa je sledilo še krajše druženje pred cerkvijo.

M.Z.