Zimske radosti v beltinskem parku

V času zimskih počitnic se pomurski otroci v domačem okolju, z izjemo drsališč, niso mogli naužiti zimskih radosti. V preteklosti, ko je v zimskem času sneg pobelil tudi našo pokrajino, je v parku pri gradu v Beltincih že bilo pravo zimsko središče. Tokrat so za zimske radosti poskrbeli z umetnim snegom. Ker so se v zadnjih dneh temperature spustile pod ledišče, so aktivirali snežni top, ki ga je v sodelovanju z Občino Beltinci nabavila Krajevna skupnost Beltinci.

(foto: M.Z.)

Predsednik KS Beltinci Rok Sraka nam je povedal, da so v lanskem letu od Smučarskega kluba Sveti Tomaž pri Ormožu kupili rabljen snežni top, za katerega so odšteli 2.684,01€. Top bo aktiven, dokler bodo to dopuščale temperature. Delo stroja nadzirajo prostovoljni zanesenjaki, ki se trudijo za pestrost družbenega dogajanja v Beltincih.

(foto: M.Z.)

Idejo podpira tudi župan Občine Beltinci Marko Virag, ki je za naš portal povedal: “Podpiram vsako novost, ki bogati dogajanje v naši občini. Pri nabavi topa je sodelovala tudi občina, ki želi poskrbeti tudi za mini zimske radosti naših najmlajših. Na podlagi velikega interesa za tovrstno dogajanje v zimskem času za prihodnje leto razmišljamo tudi o postavitvi drsališča.”

Za pokušino so zimski navdušenci na hribu že včeraj preizkusili sneg. Danes ga je že veliko več, saj je top skozi noč pobelil že ves hrib, v današnjem dopoldnevu pa v beltinskem parku “še vedno sneži”.

(foto: M.Z.)

M.Z.