Domoljubje v pesmi in besedi

Včeraj so v Beltincih, tako  kot v teh dneh širom po Sloveniji, obeležili Dan državnosti. Prireditev je potekala v obliki malo drugačnega koncerta v naravi.

Vabljeni gosti in ostali prisotni so se zbrali pred občinsko stavbo, na kar so se po odigranih fanfarah pred župnijsko cerkvijo sprehodili po čudovitem beltinskem parku mimo gradu in ribnika vse do osrednjega odra.

V senci mogočnih dreves so prisluhnili glasbenim točkam komornih skupin učencev in učiteljev Glasbene šole Beltinci. Program sta z literarnimi deli na temo domoljubja po izboru Simone Cizar povezovala Elizabeth Adjei in Jan Slavic Bezjak.

Na osrednjem odru je vse prisotne pričakal Harmonikarski orkester pod vodstvom Mateja Zavca. Po odigrani slovenski himni je zbrane nagovoril osrednji govornik, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, Tine Novak, ki je vsem položil na srce pomen praznovanja tega, za slovenski narod enega najpomembnejših praznikov.

V nadaljevanju programa je harmonikarski orkester odigral še dva odlomka iz muzikala Fantom iz opere, zatem pa so uspešnim učencem šole, ki v tem šolskem letu zaključujejo izobraževanje, izročili še priložnostna darilca.

Za konec je zaigral še šolski simfonični orkester pod vodstvom Bojana Bezjaka, kot solistki sta se predstavili saksofonistki Veronika Kelenc in Nina Ozbetič.

M.Z.