V. d. direktorja Pomurskih lekarn Ivan Zajc, edini prijavljeni kandidat za direktorja Pomurskih lekarn!

Ivan Zajc, v.d. direktorja Pomurskih lekarn, je po naših zanesljivih virih edini prijavljeni kandidat, ki se poteguje še za en mandat direktorja. To samo potrjuje v verodostojnost in prepričljivost dela Zajca, ki je v sporočilu za javnost (o vsebini problematike pa so zelo dobro podučeni predstavniki v svetu zavoda) uspel negirati vse načrtno izvedene manevre in diskrediacije, ki jih je bil v zadnjem letu deležen s strani župana Jevška in direktorja Mestne uprave Mestne občine Murska Sobota Srečka Ðurova (kot predstavnika v Svetu zavoda Pomurskih lekarn).

Ivan Zajc je preko spletne strani Pomurskih lekarn pred dnevi seznanil širšo javnost s pravnim mnenjem odvetniške družbe Ilič & Partnerji, mnenjem Lekarniške zbornice Slovenija ter z izjavo direktorja Mestnih lekarn Kamnik Dionizija Petriča. Tako je v celoti negiral vso “gonjo”, ki jo že skoraj eno leto proti njemu vodita murskosoboški župan Jevšek in Srečko Ðurov, direktor Mestne uprave Mestne občine Murska Sobota kot predstavnik občine v Svetu zavoda Pomurskih lekarn. V uvodu sporočila za javnost Ivan Zajc zagotavlja, da bo spoštoval obveznosti, katerim je zavezan na podlagi sprejema mandata, vse dokler ne bi s pravnomočnostjo odločeno, da sklep o njegovem inmenovanju za v.d. direktorja ni veljaven. Sporoča še, da želi preprečiti škodo, ki bi nastala, če bi bil zavod brez poslovodstva.

Zajc pojasnjuje, da je njegovo imenovanje za v.d. direktorja zakonito, s tem pa tudi delovanje Pomurskih lekarn. Ponovno potrjuje, da so javna naročila sistemska napaka, ki jo je potrebno rešiti pri ministrstvu za zdravje ter ministrstvu za javno upravo!

Odvetniška družba Ilič & Partnerji se v svojem pravnem mnenju sklicuje na 34. člen Zakona o lekarniški dejavnosti (ZLD-1), ki v nasprotju z imenovanjem direktorja ne potrebuje soglasje ustanovitelja. Spomnimo, da je MOMS s pritožbo na Višje sodišče Maribor brez tega, da bi jo za to pooblastile ostale občine soustanoviteljice (teh je brez MOMS kar 15) uspela z izbrisom Ivana Zajca iz sodnega registra, ni pa vložila pritožbe na sklep Sveta zavoda Pomurskih lekarn glede nepravilnosti imenovanja Ivana Zajca za v.d. direktorja. V svoji pritožbi se je sklicevala ravno na to, da Zajc ni pridobil soglasja MOMS glede imenovanja za v.d. direktorja. Pravnemu mnenju odvetniške družbe se pridružuje tudi Lekarniška zbornica Slovenija. Zajc tudi z izjavo direktorja Mestnih lekarn Kamnik negira nepravilne navedbe nekaterih medijev, da bi naj le te uspešno izvedle javno naročilo. Kot vemo, pa je ravno javno naročanje ključni “kamen spotike” MOMS, ki zato diskreditira Ivana Zajca in mu očita netransparentno, negospodarno in celo nazakonito poslovanje. dovolj “varni”, da predstavniki občin soustanoviteljic ne bodo klonili pod pritiski žuoana Jevška, ki jim grozi celo s kazenskimi ovadbami in odškodninsko odgovornostjo?

Bodo tehtni argumenti, ki jih je Ivan Zajc objavil v sporočilu za javnost za Zajca dovolj “varni”, da predstavniki občin soustanoviteljic ne bodo klonili pod pritiski žuoana Jevška, ki jim grozi celo s kazenskimi ovadbami in odškodninsko odgovornostjo?

Uredništvo