V družbi Alje Domjan, kandidatke za EU poslanko, člani stranke SDS in njeni simpatizerji praznovali 30. rojstni dan stranke SDS!

Foto: F.Z

Tudi Pomurska regijska koordinacija je praznovala svoj 30. rojstni dan. V hotelu Radin v Radencih, v družbi svojih članic in članov ter simpatizerjev. Dogodku, obogatenim s kulturnim programom, sta se pridružila domačinka, svetnica Občine Radenci in kandidatka SDS za poslanko Evropskega parlamenta mag. Alja Domjan ter sedanji EU poslanec in kandidat SDS za ponovitev mandata, dr. Milan Zver.

V polni Kongresni dvorani so članice in člani ter simpatizerji stranke obujali spomine začetkov nastanka stranke, prehojenih poti in neomajne zvestobe Sloveniji. Slednje so podoživljali ob govorcih, Karlu Šošu, predsedniku Pomurske regijske koordinacije, Silvu Šarkanju, bivšemu predsedniku Pomurske regijske koordinacije, dr. Milanu Zveru, EU poslancu in kandidatu za ponovitev mandata ter Alji Domjan, kandidatki za EU poslanko. V svojih pozdravih ali nagovorih omenjeni niso pozabili na očete stranke, pokojnega Franceta Tomšiča, prvega predsednika takratne stranke SDS, pokojnega dr. Jožeta Pučnika, očeta slovenske državnosti in Janeza Janše, današnjega predsednika stranke SDS.

Sicer pa so govorci večkrat spomnili, da si je SDS v vseh 30. letih prizadevala za demokracijo in je bila ves čas proti vsakemu totalitarizmu. Vedno in povsod je bila pripravljena sodelovati v dobro Slovenije, za njeno blaginjo pa naj si bodo to levi ali desni, socialni, krščanski ali liberalni demokrati. Slednje je že dokazala v času, ko je vodila Vlado RS in s takšnim pristopom in razmišljanjem naredila odlične rezultate za svoje državljanke in državljane ter blaginjo države. Toda, kot je že mnogokrat spomnil njen sedanji predsednik Janez Janša: “Demokrat in demokratičen, ne po imenu, ampak po delu in prepričanju, biti mora”.

Uredništvo