V Fazaneriji se med domačo Muro proti tretje uvrščenim Celjem pričakuje vsa podpora gledalcev! Tudi navijaške skupine Black Gringos!

Foto: nzs.si

Danes se na zelenicah stadiona Fazanerije pričakuje borbena tekma vseh 90 minut. Ob 18.00 se bosta namreč pomerila četrto uvrščena Mura proti tretje uvrščenim gostom iz Celja. Tekmeca imata enako število točk, Mura pa se po odličnem gostovanju po pokalni tekmi proti Triglavu iz Kranja vrača še močnejša.

Black Gringosi danes več kot potrebni

Spomnimo, da navijaške skupine Black Gringos prejšnjo nedeljo na tribunah ni bilo. Zaradi nesoglasij namreč na težki tekmi proti Taboru niso smeli proslaviti svojega rojstnega dne na način, kot so si ga zamislili. Pristojni organi so jim namreč preprečili vstop z baklami, med koreografijo pa je bila tudi štorklja kot najbolj razširjen simbol Prekmurja. Privrženci črno-belih so bili zato na nedeljski tekmi protestno odsotni, zato jih v popolni “postavi” in še močnejše pričakujemo danes proti Celju.

Zato jih v popolni “postavi” in še močnejše pričakujemo danes proti Celju

Danes je navijaška skupina na Fazaneriji še kako potrebna. To se je pokazalo na minuli nedeljski tekmi, ko so se gledalci iz tribun (pre)mnogokrat ozirali proti severni tribuni. Tudi trudili so se z navijanjem a priznati je potrebno, da jih črno-beli v tako težkih tekmah potrebujejo. Zato je potrebno spomniti, da Celjani na Fazanerijo prihajajo tudi s spomini odvzete Evrope! V pretekli sezoni smo namreč prav v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije videli enega najbolj vročih obračunov med domačo Muro in Celjani. Takrat peto uvrščeno Celje je za Evropo potrebovalo zmago, črno-belim pa je za ohranitev četrtega mesta, ki je peljalo v Evropo zadostoval remi. Gostje so za strah na tribunah poskrbeli že na začetku igre, ko so povedli, a je končni izid v 51. minuti nato postavil Amadej Maroša in Prekmurce popeljal v Evropo! Tega “celjski grofje” zagotovo niso pozabili, zato navijaški skupini Black Gringos poziv: “Črno-beli vas danes potrebujejo”!

Tega “celjski grofje” zagotovo niso pozabili, zato navijaški skupini Black Gringos poziv: “Črno-beli vas danes potrebujejo”

Uredništvo