Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, sedem kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirišču, tri povoženja divjadi in šest tujcev pri nedovoljenem vstopu v državo.

Na področju kriminalitete smo obravnavali kaznivo dejanje grožnje in tatvino mobilnega telefona v Moravskih Toplicah.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Eno osebo, ki kljub ukazom policistov ni prenehala s kršitvijo, so pridržali.

Včeraj zjutraj je bilo v Lendavi prijetih šest tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Štirje državljani Pakistana in dva Šrilanke so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Policisti so na območjih povečanega vodostaja reke Mure, predvsem v naseljih Dolnja Bistrica, Hotiza in Kot, izvajali naloge za osebno varnost ljudi in njihovega premoženja. Vodostaj je proti večeru začel upadati, zato so se evakuirani prebivalci lahko vrnili v svoje domove.

Zaradi naraslih vodotokov je na območju Pomurja poplavljenih in posledično neprevoznih nekaj odsekov lokalnih cest. Vse udeležence v prometu zato pozivajo, da upoštevate postavljeno prometno signalizacijo in navodila intervencijskih služb.

M.Z.