V Lendavi v sklopu tedna mobilnosti svečano predali kolesarska počivališča z e-polnilnicama

Foto: Tomaž Galič

Projekt Iron Curtain Cycling v okviru sodelovanja Slovenije in Madžarske na območju občine Lendava vreden 345.650,00 EUR

Včeraj je župan občine Lendava v sklopu Evropskega tedna mobilnosti  pod sloganom IZBERI ČISTEJŠI NAČIN PREVOZA svojemu namenu svečano predal eno izmed štirih kolesarskih počivališč z e-polnilnico. V okviru projekta Iron Curtain Cycling so bila namreč nabavljena treking e-kolesa, postavljena 4 kolesarska počivališča, dve polnilnici s servisnimi stojali ter v celoti označena kolesarska pot EuroVelo13. Slednja se v slovenskem delu zaključuje prav v Lendavi.

Projekt kmalu zaokrožen s postavitvijo štirih glamping hišic ob športno-kolesarskem centru v Čentibi

Kmalu pa bodo v sklopu istega projekta vzpostavljene štiri glamping hišice, s tem pa bo občina pridobila novih 16 nočitvenih kapacitet v okviru razpršenega hotela Vinarium.

Spomnimo, da je občina v čezmejni projekt Iron Curtain Cycling vstopila z namenom zagotavljanja in vzpostavljanja infrastrukturnih pogojev za razvoj kolesarstva in turizma.

Za varnejšo mobilnost pa je občina ob Kobiljskem potoku na relaciji od avtobusne postaje do Slomškovega naselja že vzpostavila cca. 1040 metrov dolgo kolesarsko povezavo in pešpot, uredila tudi javno razsvetljavo s 17 solarnimi svetilkami, nameščenih je 6 klopi in 6 košev za odpadke, zasajeno pa je bilo tudi 85 dreves ter postavljenih 25 stojal za kolesa. Kolesarska steza in pešpot predstavljata prvi odsek predvidenih površin za pešce in kolesarje v sklopu Celostne prometne strategije Lendava, ki so ločene od ceste za motorni promet in že predstavlja primer dobre prakse urejanja kolesarskega prometa v mestnih središčih. Vrednost tega projekta je 277.460 EUR.

Uredništvo