V Lendavskih goricah domačinu požar v vinogradu ušel izpod nadzora!

Foto:Pixabay,simbolična fotografija

V Lendavskih goricah je domačin zakuril suho travo v svojem vinogradu. Zaradi vetra mu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na sosedov vinograd. Policisti opozarjajo, da je razglašena velika požarna ogroženost na območju celotne države, zaradi česar je prepovedano kurjenje v naravnem okolju.

Sicer pa so v preteklem dnevu policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče (v eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, v ostalih dveh je nastala samo materialna škoda), tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru, štiri primere povoženja divjadi, sedem kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda in miru.

S področja kriminalitete je bila v Murski Soboti obravnavana tatvina moškega kolesa črne barve. Na počivališču v Grabonošu je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in iz vozila ukradel torbico z denarjem in osebnimi dokumenti. V Murski Soboti je neznanec iz parkiranega tovornega vozila ukradel gorivo. Soboški policisti so obravnavali še zatajitev in poškodovanje tuje stvari, ljutomerski pa povzročitev lahke telesne poškodbe.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih.  Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.

Uredništvo