Priznanja so prejeli posamezniki in organizacije

Včeraj je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala razglasitev naj prostovoljcem v mestni občini za leto 2023. Zbrane je nagovoril tudi župan Damjan Anželj, ki se ni mogel izogniti prizorom, ki jih je za seboj puščala silovita moč narave. Zahvalil se je, gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, komunalnim delavcem, vodstvom krajevnih skupnosti in lokalnim podjetnikom ter vsem občankam in občanom, ki so kakorkoli priskočili na pomoč in pomagali.

Županovo priznanje »Naj prostovoljec v letu 2023« je prejel upokojenec Jože Borovič iz Kroga, ki že 55 let nesebično pomaga sokrajanom na različnih področjih dela in življenja. Žal se Jože Borovič dogodka zaradi bolezni ni mogel udeležiti, v njegovem imenu je priznanje prevzela predsednica krajevne skupnosti Krog Erika Vogrinčič Barbarič.

Priznanje za »Naj prostovoljsko društvo v letu 2023« je v imenu vseh 12 prostovoljnih gasilskih društev v občini prevzela Gasilska zveza Mestne občine Murska Sobota za pomoč, ki so jo gasilci nudili v naravnih nesrečah v letu 2023, ko je julija našo regijo zajel orkanski veter, avgusta pa celotno Slovenijo uničujoče poplave.

V kategoriji »Naj prostovoljska organizacija 2023« je priznanje za dejavnost skupine prostovoljk in prostovoljcev, ki že več desetletij brezplačno izvajajo meritve dejavnikov tveganja in informirajo glede varovanja in krepitve zdravja, prejelo Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota. 

V kategoriji »Naj prostovoljski dogodek 2023« pa je komisija izbrala dobrodelno akcijo »Černelavci za Koroško«, v kateri sta Krajevna skupnost Černelavci in Prostovoljno gasilsko društvo Černelavci in zbirali donacije za prizadete v poplavah na Koroškem.

Predsednik KS Černelavci Miran Forjanič (foto: murska-sobota.si)

Program je povezovala Miša Zečević, z glasbo pa sata prireditev popestrila Nuša Titan in Damjan Kuzma.

 

M.Z.