Na občinski slovesnosti so nagradili umetniške ustvarjalce

V Gledališču Park v Murski Soboti je včeraj, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, potekala občinska slovesnost, na kateri so podelili denarno nagrado, plaketo in dve priznanji Mestna občina Murska Sobota. 

Franci Just

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za življenjsko delo na področju kulture je prejel Franci Just, slavist, najvidnejši raziskovalec književnosti slovenskega panonskega prostora, organizator in tvorec nekaterih najpomembnejših festivalov, prireditev in drugih dejavnosti na področju kulture.

Dorina Gujt

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejela pevka, avtorica besedil in skladateljica Dorina Gujt.

Tomaž Kuhar

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel glasbeni pedagog in zborovodja Tomaž Kuhar.

Miran Celec

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel glasbenik in mentor glasbenih bobnarskih delavnic Miran Celec.

Slavnostni govornik ob prazniku je bil jezikoslovec, univerzitetni profesor in redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti akad. prof. dr. Marko Jesenšek, v kulturnem programu pa so nastopili Trio Šansonet in balerina Lara Flegar. Besedilo za scenarij slovesnosti je napisal pisatelj Štefan Kardoš.

Lara Flegar

M.Z.