V murskosoboški občini brez sprememb “politike”?

Vir:demokracija

Na nedeljski lokalnih volitvah je bivši in sedaj že aktualni župan Aleksander Jevšek iz vrst SD z močno finančno “injekcijo” v volilni kampanji prepričljivo premagal edinega protikandidata iz vrst SDS, Bojana Petrijana. Stranka SD pa je tudi močno povečala število mandatov v občinskem svetu. Imela jih bo kar 11, član njihove stranke pa je tudi ponovno izvoljeni romski svetnik, Darko Rudaš.

V občinskem svetu bi naj v prihodnjem mandatu iz vrst SD videli že znana imena iz prejšnjega mandata Gorana Miloševiča, Danielo Mörec, Brigito Perhavec, Nives Cajnko, Dušana Bencika in Zorana Hoblaja ter nove obraze Roberta Žižeka, Matjaža Duriča, Vlasto Veren, Berdnardko Ružič in Nikolaja Hochstetterja.

So pa presenetili v stranki SMC, saj so jim volivci glede na prejšnji mandat, ko so v mestnem svetu imeli kar šest svetnikov, sedaj namenili le dva svetniška stolčka. Zasedla ga bosta Boštjan Berlak in Marjan Gujt.

Iz stranke SDS, kateri volivci so namenili drugo mesto glede na število izvoljenih svetnikov, prihajajo na svetniške stolčke že znani svetnik iz prejšnjega mandata Andrej Mešič in novi obrazi Drago Vigali, Nada Kuhar in Bojan Petrijan. Stranka je glede na prejšnji mandat povečala število svetnikov za enega.

Iz vrst Liste 2020 se je v občinski svet ponovno uvrstil Miran Forjanič, stranka DESUS pa je pridobila kar dva mandata (v prejšnjem mandatu enega) in sicer jo bodo na svetniških stolčkih zastopali Jože Šadl in Slavica Meglič.

V mestnem svetu pa bodo med mestnimi svetniki še:

  • Drago Rajbar iz stranke NSi
  • Marjan Žekš iz Modre liste Antona Štihca
  • Anton Slavic iz NSP (Neodvisna stranka Pomurja)
  • Romeo Varga iz stranke Levica
  • Zoran Kous iz LMŠ

Uredništvo