Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, tri poškodbe vozil na parkirišču, štiri povoženja divjadi, delovno nesrečo in manjši požar.

V dveh prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, v nesreči na relaciji Lipovci – Rakičan pa je zaradi čelnega trčenja s tovornim vozilom umrl 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Po podatkih policije je 32-letni voznik osebnega avtomobila brez vzroka zapeljal preko bele prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je po nasprotnem smernem vozišču iz smeri naselja Rakičan pripeljal voznik skupine vozil (vlečno in priklopno vozilo), katero je vozil državljan Poljske.

Med vozili je prišlo do čelnega trčenja. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo izven vozišča v obcestni jarek, voznik skupine vozil pa je po trčenju zapeljal preko vozišča v obcestni jarek, kjer se je skupina vozil prevrnila. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri t.j. iz smeri naselja Lipovci pripeljal še voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom, da prepreči trčenje v skupino vozil, zapeljal izven vozišča regionalne ceste na kolesarsko stezo ob vozišču.

Voznik osebnega avtomobila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Ostala udeleženca prometne nesreče – voznik skupine vozil in voznik osebnega avtomobila telesno nista bila poškodovana.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta zaprta do 22.00. Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Na področju kriminalitete so policisti včeraj obravnavali kaznivo dejanje zoper delovno razmerje in socialno varnost na območju Gornje Radgone, tatvino goriva v Grabonošu, vlom v trgovino na območju Ljutomera, tatvino na območju Lendave ter goljufiji v Murski Soboti. Izstopa primer goljufije, kjer je neznana ženska na domu oškodovanke ponujala medicinske meritve in pripomočke ter jo pri tem finančno oškodovala.

Delovna nesreča se je zgodila v podjetju v Odrancih, kjer se je delavka pri montaži elementov lažje poškodovala.

Včeraj zvečer so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Turnišču. Gasilci so z intervencijo preprečili, da bi se ogenj razširil in povzročil gmotno škodo.

Policisti so v Ljutomeru opazili voznika osebnega avtomobila, ki je nezanesljivo vozil po cesti. Pri kontroli so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Do 24. marca poteka nacionalna akcija, v kateri policisti izvajajo nadzor nad uporabo varnostnega pasu in prepovedjo uporabe mobilnih telefonov med vožnjo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.

M.Z.