Blagoslov je opravil domači duhovnik dr. Zver

V Župniji Turnišče ta teden poteka blagoslov jaslic na prostem po vseh vaseh župnije. Na včerajšnjo sončno nedeljo je bil v vasi Gomilica blagoslov jaslic, ki so postavljene ob vaški kapeli. Postavili so ga člani Kolesarsko pohodniškega društva Pedal Gomilica.

Člani Kolesarsko pohodniškega društva Pedal Gomilica so ob gasilskem domu od pomladi naprej v prostem času gradili leseno hiško oz. shrambo, kjer bodo  te jaslice shranjene med letom. Včeraj je jaslice in leseno hiško ob prisotnosti župana Boruta Horvata in krajanov Gomilice blagoslovil domači duhovnik dr. Stanko Zver.

Shrambo so zgradili ob pomoči Občine Turnišče in Krajevne skupnosti Gomilica ter nekaj donatorjev. Zbrani občani so si jo tako pobliže ogledali, po blagoslovu jaslic pa se okrepčali v gasilskem domu.

Blagoslov jaslic bo ta teden potekal tudi v ostalih vaseh: v sredo ob 16.00 uri v Renkovcih pri kapeli, v četrtek ob 16.00 v Turnišču pri Zdravstvenem domu, v petek (22.12.) ob 16.00 v Turnišču pri “Malih Grabah”, v soboto (23.12.) pa ob 15.00 v Brezovici pri kapeli, ob 16:00 uri pa še v Lipi pri “Cimprani hiši”.

M.Z.