Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, sedem primerov povoženja divjadi in devet tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

Na področju kriminalitete so evidentirali kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari v Melincih in Murski Soboti, zatajitev v Lendavi, tatvino goriva v Murski Soboti ter prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Policisti so namreč zvečer v Pincah zaustavili osebni avtomobil, katerega je vozil državljan Pakistana, v vozilu pa je prevažal še 8 potnikov oziroma ilegalnih migrantov, od tega štiri državljane Bangladeša, tri Šrilanke in enega Pakistana. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, ostali tujci pa so zaprosili za azil ter bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru v Lendavskih Goricah. Kršitelj je še pred prihodom policistov zapustil kraj prekrška, tako da nadaljnje ukrepanje tokrat ni bilo potrebno.

Včeraj okoli 19. ure je voznik osebnega avtomobila, v katerem je bila tudi sopotnica, na pomurski avtocesti med izvozom za Gančane in počivališčem Dolinsko trčil v divjad. K sreči je nastala zgolj materialna škoda, a posledice bi lahko bile tudi hujše. Policisti so namreč ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola in to na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.