V podjetju Ocean Orchids namesto orhidej v pridelavo solate

Foto: Zajem iz zaslona

Podjetje Ocean Orchids, ki svojo dejavnost izvaja v Dobrovniku, je čez noč sprejelo odločitev, da se podajo v pridelavo solate. Slednje je botrovala prepoved izvoza orhidej, posledično zaradi težav pri izvozu.

Pri pridelavi zelenjave v Sloveniji nismo samozadostni, odločitev podjetja predvsem na tej podlagi

Slovenija pri pridelavi zelenjave ni samozadostna in odločitev podjetja Ocean Orchids je predvsem odgovor na slednjo vrzel. Hitro ukrepanje čez noč, da namesto proizvodnje orhidej preusmerijo v pridelavo solate, je proizvodnjo podjetja ohranila pri “življenju” zaposleni pa so ostali na delovnih mestih.

Sicer pa, kot je povedal Roman Ferenčak, direktor podjetja Ocean Orchids solato proizvajajo z isto tehnologijo, na isti način, v istih lončkih in s podobnim substratom, kot so to delali pri proizvodnji orhidej, je prebrati na portalu 24ur.com.

Idejo začasnega prestrukturiranja je pozdravila tudi ministrica Pivčeva, skupaj pa sta izmenjala tudi nekaj besed o odpravi birokratskih ovir v prihodnje, pomoči temu delu branže zaradi izpada prihodkov v času epidemije ter prihodnjim naložbam ter posledično črpanju EU denarja.

Uredništvo