V proračunih za prihodnji dve leti je vsako leto po dve milijardi evropskih in slovenskih sredstev za investicije, ki jih ljudje potrebujejo

Foto: Twitter

Premier Janša je danes predstavil proračuna za prihodnji dve leti, kjer je vsako leto po dve milijardi evropskih in slovenskih sredstev za investicije, za investicijske transfere.

“To pomeni, da bomo gradili nove šole, vrtce, obnavljali stare, da bomo gradili cestno in železniško infrastrukturo, na katero je bilo pozabljeno v prejšnjih letih oziroma desetletjih, zgradili ali obnovili bomo na stotine dodatnih kapacitet za bivalno okolje za starejše, ki potrebujejo oskrbo v domovih. Zgradilo se bo marsikaj, česar doslej ni bilo. Tu so tudi znatna vlaganja v znanost, varstvo okolja, poplavno varnost in digitalno preobrazbo. Ta sredstva gredo v tisto, kar ljudje v Sloveniji potrebujejo”.

Je pa Janša dregnil ob opozicijo, ki je sejo obstruirala in to kar ob najpomembnejšem dokumentu, torej proračunu države za naslednji dve leti. So jih skrbele odlične makroekonomske napovedi za Slovenijo?

“Če pa pogledamo, kam so investirali tisti, ki danes obstruirajo, pa vidimo, da je na desetine in stotine milijonov evrov šlo v zadeve, od katerih ni nič,” je bil jasen predsednik vlade.

Uredništvo