Zaključili so pod motom “Skupaj smo trdnejši”

V Občini Puconci so včeraj zaključili s praznovanjem občinskega praznika. Prvi od dogodkov v sklopu praznovanja 26. praznika Občine Puconci je bila Revija cerkvenih zborov, ki jo je v petek, 6. oktobra, v cerkvi sv. Sebastjana v Pečarovcih pripravila Zveza kulturno turističnih društev Občine Puconci.

V nedeljo, 8. oktobra je v Mačkovcih potekalo Srečanje gasilskih veteranov Občine Puconci.

Praznovanje so nadaljevali v četrtek, 12.10., ko je v Spominskem domu Števana Küzmiča potekala projekcija igrano-dokumentarnega filma Bratje v vojni.

V okviru praznovanja so program namenili tudi najmlajšim, ki so se v Brezovcih družili ob otroški predstavi Pika Nogavička v izvedbi gledališča KuKuc in se posladkali z odličnimi in slastnimi palačinkami ter rajali do večera!
Upokojenci, ki so združeni v štiri društva upokojencev, so se srečali v velikem številu, ob tej priložnosti pa je bila podeljena posebna pohvala župana Cvetki Čerpnjak za odlične dosežke na področju športa med starejšimi.

V petek je najprej potekala slavnostna seja, ki so ji prisostvovali gostje iz pobratenih občin, župani in županja, ter vsi, ki na tak ali drugačen način sooblikujejo življenje v občini. Ob številnih  izrečenih pozitivnih mislih so podelili tudi občinsko priznanje ter nagrade. Letošnje priznanje Občine Puconci so prejeli Cecilija Hadler, Jože Šumak in Franc Fujs, veliko zahvalno listo pa Karel Žekš. Nagrado Občine Puconci je prejelo prejme ŠKTD Hrast Lemerje, priznanje Župana pa gasilke in gasilci GZ Puconci.

Slavnostni govornik je bil dr. Uroš Lipušček, zbrane pa je poleg župana Uroša Kamenška nagovorila še državna svetnica Jasmina Opec Vöröš. V kulturnem programu so nastopili učenci glasbene šole Virtuoz ter mladi člani folklorne skupine KTD Moščanci.

Istega dne so praznovanje nadaljevali v Beznovcih, kjer je namenu bila predana javna razsvetljava ter prenovljeno nogometno igrišče. Beznovci so prva vas v Sloveniji, ki ima javno razsvetljavo v celoti v solarni in najmodernejši izvedbi. Za zaključek petkovega praznovanja je poskrbela skupina BluePlanet.

“Z biciklinom z Ravenskega na Goričko” v Mošcancih je bil zadnji dogodek v sklopu 26. praznika Občine Puconci, s katero so pod motom “Skupaj smo trdnejši” zaključili letošnje praznovanje občinskega praznika.

M.Z.