Prihodnji teden bodo pričeli z gradbenimi deli

Danes ob 11:00 uri so v na zemljišču v bližini Doma starejših v Radencih položili temeljni kamen za gradnjo treh stanovanjskih blokov s 110 stanovanji. Gre za objekt, podoben že obstoječemu v bližini s 33 stanovanji.

(foto: M.Z.)
(foto. M.Z.)

Objekte bodo po besedah vodje izgradnje Primoža Žiberta gradili po fazah, najprej objekt C, za tem na podlagi prodaje obstoječih stanovanj in povpraševanja pa še objekt B in A. Ključna infrastruktura s parkirišči in podzemnimi garažami bo postavljena v sklopu izgradnje prvega objekta.

Direktor družbe Dolnov d.o.o. Peter Žibert, ki je investitor izgradnje, je povedal, da gre za 110 novih stanovanj, ki so primerna za mlade družine in starejše ljudi. Vsako stanovanje se po potrebi lahko prilagodi invalidu ali pa ga preuredijo v obliko varovanega stanovanja. V dogovoru z vodstvom doma starejših bodo starejši lastniki stanovanj deležno oskrbe domskega osebja.

Primož Žibert, Peter Žibert in Roman Leljak (foto: M.Z.)

Direktor Žibert se je županu Občine Radenci Romanu Leljaku zahvalil, da je občinskemu svetu v rekordnem času uspelo prilagoditi prostorski načrt in vse potrebno, da je investitor lahko pridobil potrebno dokumentacijo in da bo prihodnji teden pričel z prvimi gradbenimi deli. Roma Leljak je ob tem povedal, da je z današnjim simboličnim dejanjem prišlo do realizacije njegovih napovedi ob začetku mandata, ki so vsebovale tudi izgradnjo stanovanj.

M.Z.