Dijaki zapeli skupaj z zaposlenimi in pacienti

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in kljub slabemu vremenu zapeli na ploščadi med Kirurškim in Internim oddelkom, pred Infekcijskim oddelkom ter Urgentnim centrom, skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan, pod vodstvom Edvarda Jakšiča.

“Namen dogodka je združiti državljane Republike Slovenije, Slovence v sosednjih
državah in po vsem svetu, v skupnem prepevanju slovenskih pesmi, kot poklon
slovenskemu jeziku, kulturi, tradiciji in našim prednikom,” je dejala vodja projekta
Matea Brečko.

Dijaki so zaigrali na harmoniko in zapeli več slovenskih pesmi, pridružili so se jim tudi zaposleni in pacienti. Pesem ima pozitivno moč tako med bolniki in tistimi, ki skrbijo zanje, zato se v soboški bolnišnici zelo veselijo sodelovanja z mladimi pri tovrstnih akcijah.

Vodstvo bolnišnice jim je ob tem izreklo iskreno zahvalo za sodelovanje in za skrb za ohranjanje kulturne dediščine ter pomena slovenskega jezika. Akciji, ki poteka že šesto leto zapored, so se pridružili tudi v ostalih bolnišnicah, zdravstvenih ustanovah, šolah in domovih za starejše.

O poteku projekta so obvestili širšo slovensko javnost z namenom povezovanja v vseslovensko zvočno verigo, kar jim je danes s pomočjo dijakov Srednje zdravstvene šole Rakičan, vsekakor uspelo.

M.Z.