Lidl Slovenija murskosoboški porodnišnici podaril grelno gnezdece

Včeraj je Lidl Slovenija v okviru tradicionalne donacije Deluxe slovenskim porodnišnicam,
med katerimi je tudi murskosoboška, predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec za novorojenčke. Te bodo v prihodnjih tednih podarili vsem slovenskim porodnišnicam.

Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki, ki je iz društvenih sredstev zagotovilo še posteljice za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

(foto: sb-ms.si)

»Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom, ki so še posebej ranljivi ter potrebujejo podporo medicinske opreme in posebno nego. Nadvse ponosni smo, da smo letos lahko obdarili prav vse slovenske porodnišnice in tako poskrbeli za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija.

Splošna bolnišnica Murska Sobota se iskreno zahvaljuje podjetju Lidl Slovenija in društvu Slojenčki za donacijo grelnega gnezdeca in posteljice, ki so ga v porodnišnici zelo veseli. Novorojenčkom je na ta način omogočeno ugodnejše in kvalitetnejše bivanje v porodnišnici, kar je za njihovo zdravje in zadovoljstvo staršev več kot pomembno. V soboški porodnišnici se trudijo vzpostaviti čim boljše pogoje za porodnice in novorojenčke, zato so dodatno priskrbeli še pet grelnih gnezdec z namenom, da se bodo novorojenčki v prvih dneh življenja počutili varno in dobro.

M.Z.