V sosednji Avstriji kmalu še višje neto plače!

Foto.Pixabay

Avstrijski delavec z bruto mesečnim prihodkom v višini 1500 evrov, bo z novo davčno reformo v celem letu prejel neto 500 evrov več denarja, je napovedal avstrijski kancler Sebastian Kurz. Reforma pa bo prijazna tudi do tistih, ki v davčno blagajno ne vplačujejo (do 11.000 EUR prihodka letno), saj bodo v prihodnje plačevali nižje prispevke za zdravstveno varstvo-

“Vesel sem, da nam je uspelo, da bo državljanom ostalo nekaj več in jim ne bo država jemala vedno več,” tako Kurz!

Tako je ob predstavitvi davčnih reform v sosednji Republiki Avstriji zaključil Sebastian Kurz. Slednjo naj bi parlament sprejel poleti. Razbremenitev stroškov dela bo zaposlenim, ki prejemajo bruto mesečne prihodke v višini 1500 evrov v celem letu “prinesla” dodatnih 500 evrov neto več denarja. V primeru mesečnih prihodkov v višini 3000 evrov bruto pa bo zaposlenemu v denarnici ostalo dodatnih skoraj 1000 evrov.

Davčna reforma bo z višjimi neto prihodki pomagala kar 4,8 od 8,8 milijona prebivalcev. Gre za znižanje davčnih stopenj v spodnjih treh dohodkovnih razredih in sicer:

  • s 25 na 20 odstotkov
  • s 35 na 30 odstotkov in
  • s 42 na 40 odstotkov

Sicer pa davčna reforma ohranja stopnjo davka v zgornjih treh dohodkovnih razredih za letne prihodke nad 60.000 evrov, ti bodo ostali nespremenjeni.

Uredništvo