V tretje gre rado! Tako o nedeljskih volitvah kandidat za EU poslanca in nosilec liste SDS-SLS dr. Milan Zver!

Foto: F.Z

“V tretje gre rado”, je ob stojnici v Murski Soboti, ki je s strani stranke SDS postavljena v času predčasnih volitev, povedal dr. Milan Zver. Aktualni evropski poslanec in kandidat za ponovitev mandata kot nosilec liste SDS-SLS meni, da tokrat gre za oplemeniteno listo s sestrsko stranko SLS ter izkušnje in mladostno svežino.

Tokrat gre za oplemeniteno listo s sestrsko stranko SLS, izkušnje in mladostno svežino

Dr. Milan Zver v letošnjih volitvah vidi pomembno novost v oplemenitenju liste s sestrsko stranko SLS. Izkušnje in mladostna svežina kandidatov na listi tako za volivce predstavljajo potrebno ponudbo in potencial za izbiro, da Šarec utrpi že 4-ti zaporedni poraz. Poraz na  predsedniških volitvah, poraz na državno zborskih volitvah, poraz na županskih volitvah in potencialni poraz na volitvah slovenskih kandidatov v EU parlament, bi tako pomembneje oslabil položaj Šarca. Zver še doda, da bi bilo seveda ob tem pošteno, da komisarsko mesto v EU pripada zmagovalcem.

“Evropa je pod vprašajem, zato so letošnje volitve še toliko bolj pomembne”, tako Zver!

Evropa in njen obstanek so pod vprašajem. Tako so letošnje EU volitve še toliko bolj pomembne, saj bosta na preizkušnji skrb za lastno in skupno evropsko identiteto, je povedal Zver. KLot ključne izzive prihodnje EU politike pa je izpostavil:

  • skupno varnostno obveščevalno službo (zaradi vse večjega varnostnega tveganja)
  • okrepljen Frontex (Evropska agencija za mejno in obalno stražo)
  • kibernetsko brigado (zaradi vse večje kibernetske nevarnosti)
  • skupno EU vojsko (dopolnitev nacionalne vojske)

“Štirje mandati v EU parlamentu bi pomenili odličen rezultat”, tako Zver o nedeljskih volitvah

Sicer pa Zver med drugim zaključi, da pomeni skupna lista SDS-SLS tudi nov obris bodoče koalicije in zaključi: Uspeh, na katerega na nedeljskih volitvah lista cilja, je najmanj ohraniti število mandatov v EU parlamentu, štirje mandati pa bi pomenili odličen rezultat. 

Uredništvo