Sredstva imajo odobrena, a na pogodbo s strani ministrstva še čakajo 

V Občini Turnišče so pričeli z rekonstrukcijo dotrajane čistilne naprave. Nova čistilna naprava s sodobno MBBR tehnologijo biološkega čiščenja bo prijaznejša za okolje, omogočala bo trajnostni razvoj celotne občine, povečanje števila prebivalcev in spodbujanje ustvarjanja novih delovnih mest. Kapaciteta čistilne naprave znaša 6.000 populacijskih enot in je prilagojena potrebam, ki nastajajo z razvojem nove obrtne cone. 

Skupna vrednost projekta rekonstrukcije znaša okoli 3.184.652,52 brez DDV. Vlada Janeza Janše je za izvedbo projekta potrdila sofinanciranje v višini 1,7 milijona evrov.

Župan Občine Turnišče Borut Horvat je za Pomurske novice povedal, da do danes s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo še niso prejeli podpisane pogodbe. Zaradi nujnosti rekonstrukcije in približevanja zime in s tem neugodnih vremenskih razmer so z deli že začeli in upajo, da s strani ministrstva čimprej prejmejo pogodbo in s tem obljubljena finančna sredstva za izvedbo projekta. Dela izvaja podjetje ESOTECH d.d.

 

V Turnišču boljši pogoji za zdravstvene storitve

Trenutno v Turnišču poteka tudi obnova prostorov Zdravstvene postaje Turnišče. Tudi za to investicijo je bivša vlada odobrila sofinancerska sredstva v višini 146.715,53 evra. Skupna vrednost projekta obnove notranjih prostorov znaša 157.058,16 evra brez DDV, cena rekonstrukcije parkirišča pa je 95.853,83 brez DDV.

Rekonstrukcijo notranjih prostorov zdravstvene postaje izvaja podjetje Golding-blisk d.o.o., dela na parkirišču v okolici zdravstvene postaje pa Zidarstvo Maučec d.o.o.

M.Z.