Bodo v Klubu mladih potrebovali večji prostor?

V Turnišču je minuli vikend potekala že tradicionalna ROPOTALNICA. V Klubu mladih Turnišče so v soju odrskih luči nastopile skupine MATCH! (Heavy Rock, Pomurje), PROTYPE5 (Groove death metal, Tolmin) in ČARNE MARJETICE (Thrash metal, Prekmurje).

(foto: T. Ž.)

Prav marjetice so privabile metalce iz vseh koncev, saj so se šele začeli prebijati na sceno in vedno napolnijo klubska prizorišča.

Skupina je nastala v začetku leta 2019, ko je zaradi izbruha epidemije prišlo do umiranja undergrounda. Kris Kustec, Dominik Horvat, Aleks Hajdinjak, Jaša Vogrinčič in Nejc Buzeti si želijo izdaje albuma in singla v prihajajočem poletju.

Predsednik Kluba mladih Turnišče Tadej Žalik je za naš portal izrazil izjemno hvaležnost, da so mladi v Turnišču aktivni in pripravljeni organizirati koncerte v takšni obliki. Najvišja stopnja profesionalnosti in nabito polna dvorana nakazujeta, da so prostori že premajhni.

Kot kaže, si mladi želijo tovrstnih prireditev in so se v Turnišče pripeljali tudi z drugih krajev Pomurja. Postaja turniški klub mladih alternativa soboškemu MIKK-u in beltinski Ambasadi?

M.Z.