Delo bodo nadaljevali v korist vseh občank in občanov

V Občini Turnišče so na podlagi dobrega dela volivke in volivci še drugič podprli županskega kandidata Slovenske demokratske stranke Boruta Horvata. Prav tako je stranka prejela največ glasov za svetnike, tako da je v Občinski svet Občine Turnišče bilo izvoljenih pet svetnikov: Tadej Žalik, Silva Lutar, Avguštin Kalina, Danijela Skledar in Ivan Bukovec.

Na drugem mestu po številu svetnikov je Nova Slovenija – Krščanski demokrati, na listi katere so v občinski svet bili izvoljeni Igor Flucher, Ivan Prša in dr. Monika Sobočan. Na listi stranke DESUS sta bila izvoljena Štefan Barbarič in Štefan Gjerkeš. V občinski svet so bili izvoljeni še Vincenc Litrop (Lista občanov, Vincenc Litrop in skupina volivcev), mag. Jožef Slavic (SD) in Horvatova županska protikandidatka Tina Hozjan Žižek (VESNA – zelena stranka).

Župan Borut Horvat je za Pomurske novice povedal, da so volivke in volivci delo župana in občinskega sveta ocenili kot uspešno in zato vodenje občine zaupali več ali manj preverjeni ekipi. Trenutno je v teku nekaj infrastrukturnih projektov, za naslednje štiriletno obdobje pa so si zastavili nove, realno dosegljive cilje. V upanju na ustrezno podporo državnih institucij bodo tudi v naslednjih štirih letih skušali občankam in občanom zvišati kvaliteto bivanja.

M.Z.