Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, tri nesreče pri delu, dve poškodbi vozil na parkirišču in eno povoženje divjadi.

Vse tri prometne nesreče so se končale z lahkimi poškodbami udeležencev. V Murski Soboti sta zaradi izsiljevanja prednosti trčili dve vozili. V enem izmed vozil se je lažje poškodoval otrok. Prav tako v Murski Soboti je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola padel kolesar ter se lažje poškodoval. Vzrok tretje nesreče na Plitvičkem vrhu pa je bila prekratka varnostna razdalja. Oba udeleženca sta bila lažje poškodovana in odpeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila v Grabonošu, poškodovanje tuje stvari v Petišovcih, tatvino denarja na Čakovi in povzročitev lahke telesne poškodbe v Črenšovcih.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Prva nesreča pri delu se je zgodila v Krajni, kjer je moškega pri spravilu podrtega drevja lažje poškodovala veja. V Serdici je moški s frezo obdeloval vrt. Pri tem je padel, fraza pa ga je huje poškodovala, zato je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor. V Čepincih pa je moški padel z gradbenega odra. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

V Turnišču so obravnavali smrt mladoletne osebe. Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil ter ogledom kraja dogodka izključili sum storitve kaznivega dejanja, natančen vzrok smrti pa še ni znan.

V Apačah so policisti pri kontroli prometa ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Danes je zadnji dan nacionalne preventivne akcije za večjo uporabo varnostnih pasov, pogostejše meritve hitrosti z radarjem pa bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.