Poslanec Horvat opozoril na mačehovski odnos vlade do Prekmurja

V Turnišču so minulo nedeljo z osrednjo slovesnostjo v telovadnici tamkajšnje osnovne šole zaokrožili letošnje praznovanje občinskega praznika.

Praznovanje so začeli 15. novembra, ko je Društvo upokojencev Turnišče na Polanščekovi domačiji organiziralo tekmovanje za prehodni pokal Občine Turnišče v balinanju in kegljanju s kroglo na vrvici.

Naslednji dan je župnijski duhovni pomočnik g. Simon Štihec v stari cerkvi Marije Vnebovzete daroval sveto mašo, 17. novembra pa je na strelišču Agrocorn Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče organiziralo tekmovanje Občan strelja.

V soboto, 18. novembra, je Društvo kmetic Turnišče na Polanščekovi domačiji pripravilo kulinarični dogodek Kuhajmo skupaj.

Na nedeljski osrednji prireditvi je župan Borut Horvat opisal aktualno dogajanje v občini in ob občinskem prazniku čestital vsem občankam in občanom. Podelili so tudi občinske nagrade in priznanja.

 

Zbrane je nagovorila tudi državna svetnica Jasmina Opec Vörőš.

Pomurski poslanec Jožef Horvat se je v govoru dotaknil aktualne državne situacije, ki se predvsem v negativnem smislu žal močno odraža tudi v Prekmurju. Aktualna vlada pod vodstvom Roberta Goloba je ustavila ali zamaknila realizacijo praktično vseh projektov, ki jih je bivša vlada potrdila v sklopu okrevanja po pandemiji.

Dotaknil se je tudi problema centralizacije, saj aktualna vlada zavlačuje z ustanovitvijo regij. Sedaj namreč za vsak projekt, ki zajema območje več pomurskih občin, na vsa vrata v Ljubljani trka vsak pomurski župan posamezno. V primeru, da bi regije že bile ustanovljene, bi bilo dogovarjanje glede skupnih projektov v pomurskih občinah mnogo lažje in bolj učinkovito.

M.Z.