Povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola

10. marca 2023 okrog 18. ure je v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti na kolesarski stezi padel kolesar, ki se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri kolesarju pokazal 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Istega dne je okrog 22.30 ure v Lemerju voznik osebnega vozila trčil v zadnji del ob cesti ustavljenega parkiranega tovornega vozila, pred katerim sta stala pešca. Tovorno vozilo je po trku odbilo v enega pešca, ki v prometni nesreči zaenkrat ni poškodovan. Vozniku osebnega avtomobila je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,03 mg/l v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Včeraj nekaj pred 1. uro pa je v Brezovcih voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo in podrl ograjo ter zapeljal v potok. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Preizkusa alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,20 mg/l v izdihanem zraku. Sodnica je kršitelju izrekla globo 1.660 evrov kazni in 21 kazenskih točk.

M.Z.