V naše uredništvo smo prejeli pismo očeta, ki se zaradi možnih posledic pri zdravljenju otroka ne želi izpostaviti z imenom in priimkom. Vsebina pisma je skrb zbujajoča, zato smo pismo že poslali vodstvu ZD Murska Sobota in poprosili za komentar.

Po navedbah avtorja naj bi v soboškem zdravstvenem domu v razvojni ambulanti bila zaposlena zdravnica brez ustrezne izobrazbe oz. brez licence. Očetu je po tem, ko so se zaradi bližine odločili za obisk razvojne ambulante v Murski Soboti (prej so se vozili v Ormož), postalo sumljivo nestrpno obnašanje “zdravnice” do otrok in staršev ter neobičajno dolga doba nabave pripomočkov. Z delom osebja v Ormožu so namreč imeli drugačne, neprimerno boljše izkušnje.

Zaskrbljen oče se je po njegovih navedbah pozanimal pri znancih in prijateljih in prišel do ugotovitve, da zdravnica (imena in priimka pred objavo odgovora vodstva ZD Murska Sobota ne bomo izdali) naj ne bi imela “službene kartice” ravno zaradi neizpolnjevanja pogojev. Pripomočke naj bi njenim pacientom uradno predpisoval nekdo drug, kar posledično podaljša čakalne dobe.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije – OE Murska Sobota (foto: M. Z.)

Po navedbah avtorja naj bi se povezalo nekaj nezadovoljnih staršev, ki so prišli do ugotovitve, da sta o vsem že obveščena direktorica ZD MS Edith Žižek Sapač in direktor Območne enote Murska Sobota ZZZS Ivan Tibaut. Ker gre za občutljivo temo obravnave mladoletnih, torej ranljive skupine, starši pričakujejo čimprejšnje ukrepanje.

Za komentar pisma smo zaprosili tako direktorico ZD Murska Sobota kot direktorja OEMS ZZZS. Ko prejmemo oba odgovora, bomo o tem poročali.

C. U.