Avstrija poostrila nadzor, Slovenija umika ograje

Zadnji podatki sektorja mejne policije kažejo velik porast nelegalnih prehodov meje z Republiko Hrvaško. Do 31. julija letos so slovenski policisti obravnavali 8.212 ilegalnih prehodov državne meje, v enakem obdobju lani pa 4.552 ilegalnih prehodov. Prihaja tudi do zlorab ugodnega vizumskega režima vstopa v Srbijo, od koder ilegalni migranti nadaljujejo pot proti državam srednje Evrope.

Zaradi nestrinjanja s politiko reševanja migrantske problematike je predsednik SDS Janez Janša pred nekaj časa na Twitterju napovedal interpelacijo zoper notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

 

V petek se je Janez Janša v zvezi z istim problemom ponovno oglasil preko Twitterja. Posledice javne najave o odstranitvi ograje na meji z Republiko Hrvaško so vidne iz meseca v mesec, saj število ilegalnih prehodov v regijah ob hrvaški meji strmo narašča. 

Ilegalni prehodi meje (vir: policija.si)

Avstrija je zaradi velikega porasta ilegalnih migrantov v Slovenijo poostrila nadzor na meji s Slovenijo, Golobovi vladi naklonjeni mediji pa za kolone na meji obtožujejo Avstrijce. O velikem porastu nedovoljenih prehodov ne poročajo, ostali mediji pa s(m)o označeni kot ksenofobi. Le kdo bo prevzel odgovornost, ko bo prepozno?

M.Z.