Upokojenci imajo dovolj

Dostojna starost in primerna pokojnina za minulo delo sta v v razvitem demokratičnem svetu minimalna civilizacijska norma in ne politično vprašanje, v Sloveniji pa imamo pravico do pokojnine zapisano celo v ustavo. Vlada Roberta Goloba to dejstvo povsem ignorira, zato bo danes ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani potekal vseslovenski protest upokojenk in upokojencev Slovenije.

Dogajanje na področju pokojnin je komentirala tudi evropska poslanka Romana Tomc. “Takšen mačehovski in podcenjujoč odnos si vladajoča koalicija lahko privošči, ker ve, da so slovenski upokojenci navajeni potrpeti. Še posebej tisti, ki so celo življenje trdo delali,” je zapisala Tomčeva.  Nevladne organizacije in zveze upokojencev, ki naj bi se borili za starejše, so jih pustili na cedilu in vdano podpirajo ministrstvo, ki je pred časom zamaknilo izvajnevu anje dolgotrajne oskrbe in se trenutno trudi za čimprejšnjo uvedbo evtanazije.

V civilni iniciativi Glas upokojencev Slovenije napovedujejo ustanovitev zavoda “Zavod inštitut 1.oktober” , ki bo nosil ime po mednarodnem dnevu starejših.

M.Z.