Preteklih 24 ur

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru ter prijeli pet tujcev.

Iz bolnišnice so bili obveščeni, da je tam iskal zdravniško pomoč moški, ki bi se naj poškodoval v prometni nesreči kot voznik motornega kolesa. Policisti so ugotovili, da je voznik motornega kolesa izven naselja Zenkovci v levem ovinku zapeljal desno izven vozišča ter padel. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo preko spleta, zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, poškodovanje visokonapetostnega električnega kabla, tatvino kolesa, tatvino denarja iz nezaklenjene stanovanjske hiše ter grožnjo in nasilje v družini.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Izven naselja Petišovci je bilo prijetih pet tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. V postopku je bilo ugotovljeno, da so vsi mladoletni. Na kraju so vsi zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Danes med 14 in 17 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Občane opozarjajo, da je zadrževanje na strelišču ali v bližini lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.

M.Z.